Rigging

Rigging is het op een verantwoordelijke wijze aanbrengen van installaties aan de dakspanten in het plafond, bestaande uit hijspunten en takels waardoor diverse faciliteiten of objecten omhoog gehesen kunnen worden. Dit om uw evenementenlocatie op een snelle en gemakkelijke manier om te kunnen toveren tot een prachtig decor. Of voor deelnemers aan een beurs te voorzien van ophangpunten voor hangende truss constructies, truss verlichting, het ophangen van banieren of andere objecten.

Veiligheid

De veiligheid bij het plaatsen van rigging staat voorop. Daarom hebben onze medewerkers die de rigging plaatsen de juiste opleidingen gevolgd. Tevens worden alle materialen ook regelmatig gekeurd, zodat wij altijd met geschikte materialen werken en de veiligheid kunnen garanderen.

Nauwkeurigheid

Om de exacte plaats te krijgen van een ophangpunt, gebruiken wij verschillende materialen waarmee wij de nauwkeurigheid van een ophangpunt kunnen bepalen. Vooraf hebben wij duidelijk in kaart op welke manier wij het ophangpunt kunnen realiseren, zodat de nauwkeurigheid van het te hangen object gehaald wordt.

Juiste ophangpunt

Rigging wordt onder andere gebruikt voor het hijsen van truss verlichting, geluidsystemen, decorattributen, evenement stoffering / gordijnen, afscheidingen en banieren. Voor elk riggingpunt wordt vooraf gekeken wat de geschikte materialen om het materiaal op te hangen. Er zijn diverse soorten materialen om het juiste ophangpunt te creëren. Te denken aan takels, bridle, rondstroppen, shakle, kettingzakken en softsteel.

Om de juiste ophangpunten te bepalen zijn de volgende mogelijkheden: hand- en motortakels, ophangpunten, tuidraden, elektra via halplafond en het ophangen van vlaggen, banieren of andere objecten.

Samenwerking

Door de samenwerking met beursorganisatoren en als huisleverancier voor diverse beurslocaties zijn wij zeer ervaren en weten wij precies hoe de ophangpunten voor rigging werkzaamheden gemaakt kunnen worden. Door deze samenwerking zijn wij voor deelnemers van een evenement of beurs een vertrouwde partner die zorgt dat alle rigging werkzaamheden goed voorbereid en uitgevoerd worden.